Startpagina

Streekarchief

Startpagina

Contact

  • Bezoekadres: Dwarsweg 40, 3241 LB  Middelharnis
  • Telefoon 14 0187 | E-mail streekarchief@goeree-overflakkee.nl
  • Geopend op dinsdag t/m donderdag van 09.00 tot 12.00 uur (uitsluitend op afspraak)
  • Maandag en vrijdag is het streekarchief gesloten

Streekarchief beperkt geopend op afspraak

Vanaf dinsdag 8 juni is de studiezaal van het Streekarchief weer beperkt geopend. Bezoekers kunnen, na het maken van een afspraak, langskomen op dinsdagochtend, woensdagochtend en donderdagochtend, tussen 09:00 en 12:00 uur.

Als u langs wilt komen vragen we u van tevoren telefonisch een afspraak te maken via telefoonnummer 0187- 475128. Dit omdat het aantal beschikbare plaatsen op de studiezaal momenteel beperkt is. Bij binnenkomst van de studiezaal vragen we u uw handen te ontsmetten. Uiteraard verzoeken we u om thuis te blijven als u last heeft van koorts en/of verkoudheidsklachten.

Het blijft ook mogelijk om via streekarchief@goeree-overflakkee.nl uw informatieverzoek digitaal aan ons door te geven. Vanwege de bijzondere omstandigheden kan de afhandeling iets langer duren dan u van ons gewend bent.

Persoonlijke verslagen met betrekking tot de coronacrisis gezocht

Net als archiefinstellingen in het hele land roept het Streekarchief Goeree-Overflakkee mensen op om hun ervaring van de huidige coronacrisis vast te leggen en naar het Streekarchief te brengen. Toekomstige generaties kunnen op die manier later kennis nemen van de wijze waarop burgers de huidige tijd ervaren hebben. 

De vorm waarin mensen hun beleving van de huidige crisis vastleggen maakt niet uit. U kunt hierbij denken aan het bijhouden van een dagboek of het schrijven van een brief, maar ook foto- en videomateriaal van bijvoorbeeld lege straten of verlaten stranden zijn zeer welkom. Denk bij het vastleggen ook vooral aan alledaagse, persoonlijke zaken. Digitaal materiaal kunt u ook naar ons mailen via streekarchief@goeree-overflakkee.nl.

Zoals gezegd is het uiteindelijk de bedoeling dat toekomstige generaties kennis kunnen nemen van uw herinneringen. We kunnen echter afspreken dat het door u ingeleverde materiaal pas over een aantal jaar openbaar wordt.