Beeldbank

Streekarchief
Streekarchief  |  Beeldbank

Beeldbank

Uw zoekacties: Carto-topografische catalogus

6003 Carto-topografische catalogus

U zoekt nu binnen een specifieke toegang, zoekresultaten zullen zich daarom binnen deze toegang bevinden.
 

Zoeken en bladeren

  • Bladeren. U kunt door de inventaris bladeren door hieronder op 'Inventaris' te klikken. U krijgt dan de volledige inventaris in een boomstructuur te zien. Eventuele rubrieken kunt u openen door op het plusje voor de titel te klikken. Kijkt u verder ook zeker even in de inleiding. Deze bevat over het algemeen meer informatie over het archief en de archiefvormer, daarnaast staan in de inleiding soms aanwijzingen voor u als gebruiker. Sommige gemeentelijke archieven zijn gevormd als code-archief volgens de VNG-code. In dat geval bevat de inleiding meer informatie over hoe dit systeem werkt.
  • Eenvoudig zoeken. Bent u op zoek naar een specifiek resultaat, dan kunt u beginnen met één zoekterm. Het resultaat dat u krijgt voldoet aan de zoekterm. U kunt het resultaat verkleinen door meerdere zoektermen op te geven.
  • Uitgebreid zoeken. Door op de knop met de twee pijltjes naast het zoekvenster te klikken kunt u uitgebreid zoeken. Mocht u op zoek zijn naar een specifiek inventarisnummer dan kunt u daar in dit veld op zoeken. Verder is het mogelijk om uw zoekresultaten te beperken tot een bepaalde periode.
  • Booleaanse operatoren. Normaal worden meerdere zoektermen altijd gecombineerd met AND. U kunt bij het zoeken in een zoekveld ook gebruik maken van de Booleaanse operatoren: NOT en OR. De zoekacties met NOT beperken het zoekresultaat, terwijl OR veel meer resultaten oplevert. OR wordt vooral geadviseerd bij een bekende variatie op de schrijfwijze, bijvoorbeeld: - Den Haag OR ’s-Gravenhage - Vereeniging OR Vereniging
  • Woordcombinatie. Wilt u zoeken met een woordcombinatie in een vaste volgorde (bijv. Verenigingtot behoud van natuurmonumenten), zet deze woorden dan "tussen aanhalingstekens".

 

Zoekresultaten
Als u gezocht hebt op een zoekterm worden de gevonden archiefstukken getoond onder 'Gevonden archiefstukken'. Als u één van de resultaten in deze lijst aanklikt wordt er meer informatie over dit archiefstuk getoond, zoals de datering van het stuk en eventuele informatie in het veld 'Notabene'. Verder ziet u ook waar het archiefstuk zich in de structuur van de archieftoegang bevindt.
 

beacon
 
 
Inleiding
Beknopte ontwikkeling van de cartografie
Beknopte beschrijving van de prentkunst
Aanwijzingen voor de gebruiker
Carto-topografische catalogus
Kaarten
Collectie Van Weel
4.VWF rood nr.31 "Kaart van de Eilanden Goedereede en Overflakkee" 4.VWF31, inv.nr.190, 1843
6003 Carto-topografische catalogus
Carto-topografische catalogus
Kaarten
Collectie Van Weel
4.VWF rood nr.31
"Kaart van de Eilanden Goedereede en Overflakkee" 4.VWF31, inv.nr.190, 1843
Titel:
"Kaart van de Eilanden Goedereede en Overflakkee" 4.VWF31, inv.nr.190
Type:
historische kaart
Datering:
1843
Catalogusnummer:
4.VWF rood nr.31
Toestand:
matig, papierverlies en grote scheur R, licht verbruind, water-schade B
Onderwerp:
opkomst en ontwikkeling van het eiland Goeree-Overflakkee
Herkomst:
Algemeen Rijksarchief
Bijzonderheden:
kleur (oud), 3x opkomst en aanwas van Goeree-Overflakkee in respectievelijk de jaren 1750,1842 en 1284 met 3x de bijbehorende titels; verso: sticker ARA R.O. en geschreven titel
Formaat:
19,4x48,5 cm
Materiaal:
papier
Techniek:
lithografie
Trefwoorden:

Kenmerken

Soort toegang:
Inventaris
Status Inventarisatie:
Definitieve inventaris ontsloten
Inventarisatiedatum:
2005-2020
Categorie: